13/3/10

Συνέντευξη με τους Epic/Doom Metallers Wishdoom απο τη Θεσσαλονίκη μόνο στο Metal Holocaust Webzine!

Οι WISHDOOM είναι μία epic/doom/heavy μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που “γεννήθηκε” στις αρχές του 2007 και από τότε κινείται με ρυθμούς ζηλευτούς! Σε 3 χρόνια έχουν ήδη 2 EP, “Up The Hammers” (2008) και “Wings of War” (2009), τα οποία έλαβαν εξαιρετικές κριτικές από εγχώριο και διεθνή ηλεκτρονικό τύπο, ζωντανές εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής αλλά και διεθνούς metal σκηνής ((Marauder, Domine, Crystal Viper), πρόσφατη συμφωνία με την Metal on Metal Records, ενώ ήδη βρίσκονται στο studio για την ηχογράφηση του 1ου full-length album τους! Ο λόγος στον Samarithan G., ιδρυτικό μέλος των WISHDOOM, για να μας δώσει τις υπολοιπες πληροφορίες!

Interview by Sofia K.


Αρχικά, λοιπόν, ποιοι ήταν οι στόχοι της μπάντας;

Οι στόχοι της μπάντας φαίνεται να έχουν αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με τους στόχους που είχαμε πρωτοθέσει όταν συστάθηκαν οι WISHDOOM περίπου 2 χρόνια πριν! Θυμάμαι πως ο πρώτος μας στόχος ήτανε να κάνουμε ένα demo με τα δικά μας κομμάτια και επιτεύχθη σε μόλις 2 μήνες με το “Up The Hammers”! Ο επόμενος στόχος μας ήταν να παίξουμε κάποια στιγμή live και το κάναμε τελικά λίγους μήνες αργότερα! Ο στόχος της διεύρυνσης της φήμης της μπάντας επιτεύχθηκε με το “Winds Of War” EP και ο μεγαλύτερος στόχος-πόθος μας να κάνουμε full-length δίσκο υλοποιείται κι αυτός με την προγραμματισμένη κυκλοφορία μας “Helepolis” από την METAL ON METAL RECORDS! Μέχρι στιγμής ευτυχώς οι στόχοι μας υλοποιούνται γρηγορότερα απ ότι υπολογίζαμε και ελπίζω έτσι να παραμείνουν τα πράγματα! Κύριο μέλημά μας αυτή την περίοδο, είναι να κάνουμε τον πρώτο μας δίσκο όσο καλύτερο μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε!

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του πρώτου σας LP Up the Hammers, τι περιμένατε πριν και τι εισπράξατε τελικά; Είδατε κάποιες νέες προοπτικές ή όλα κινούνταν ακόμη εντός του πλαισίου των αρχικών στόχων;

Νιώθαμε την ανάγκη να έχουμε στα χέρια μας ένα cd με δικά μας τραγούδια .. Αρχικά σκοπεύαμε να το κάνουμε μόνο για μας και να το δώσουμε και σε κάποιους ίσως κοντινούς φίλους .. Με το “Up The Hammers” ικανοποιήθηκε αυτή μας η ανάγκη σε τεράστιο βαθμό! Δεν είχαμε βέβαια ιδέα για την δύναμη του Internet και την προώθηση που μπορεί να σου προσφέρει! Σιγά σιγά κάναμε myspace και ξεκινήσαμε να μοιράζουμε κόπιες για reviews σε διάφορα zines, έτσι για να δούμε και την άποψη των άλλων .. Η συνέχεια ήτανε καθ’ όλα απροσδόκητη, αφού τα reviews που πήρε το “Up The Hammers” απο τον ξένο και τον εγχώριο τύπο ήτανε εξαιρετικά! Αργότερα παρακινημένοι απο τα απροσδόκητα θετικά σχόλια που ακούγαμε, αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε κάπως πιο σοβαρά και στείλαμε κόπιες και σε διάφορα labels... Η γρήγορη εξέλιξη των γεγονότων συνεχίζει να μας ξαφνιάζει :)

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η πρώτη σας ζωντανή εμφάνιση ήρθε αμέσως μετά την κυκλοφορία του 1ου σας ΕP, τον Φεβρουάριο του 2009, ως support στους Marauder και Stormbringer. Μιλήστε μας γι'αυτή την εμπειρία και για τις προοπτικές που δημιούργησε το γεγονός.

Στην «παρθενική» μας live εμφάνιση, είχαμε την τιμή να μοιραστούμε την σκηνή του Harley με τους Marauder και τους Stormbringer! Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μας γιατί οι Marauder είναι απο τις πλέον αναγνωρισμένες – καταξιωμένες ελληνικές μπάντες στο χώρο! Το όλο σκηνικό εκείνη την μέρα ήτανε σαν heavy metal party παρά σαν συναυλία και περάσαμε υπέροχα με τον κόσμο που ήτανε εκεί και με τα παιδιά απο τον σύλλογο Excalibur!

Η 2η ζωντανή σας εμφάνιση ήταν τον Σεπτέμβριο 2009 δίπλα στους εκπληκτικούς του είδους Ιταλούς Domine! Μιλήστε μας γι' αυτή την εμπειρία! Είχατε φανταστεί ότι θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα και ποιά η αίσθηση που σας άφησε; Πώς είδατε το μέλλον μετά από αυτό το γεγονός;

Αναμφισβήτητα οι Domine αποτελούν μεγάλη επιρροή για τη μουσική των WISHDOOM και το να παίξουμε μαζί τους ήταν μεγάλη ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί. Όταν μας προτάθηκε να είμαστε η support band, είχαμε προβλήματα με τον drummer μας, ο οποίος ήταν φαντάρος και δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Το πρόβλημα βρήκε τελικά λύση στο πρόσωπο του Βασίλη Μητσάρη (CROSSWIND), ο οποίος δέχτηκε πρόθυμα να καλύψει προσωρινά το κενό στα τύμπανα! Σ’ εκείνο το live συμμετείχε και ο Κυριάκος Βασδόκας (CROSSWIND) στη ρυθμική κιθάρα όπου απο κει και πέρα ακολουθεί την μπάντα στις live εμφανίσεις της! Λίγες μέρες πριν απο το live είχε κυκλοφορήσει το EP μας κι έτσι είχαμε τη δυνατότητα να το παρουσιάσουμε όλο για πρώτη φορά στο παρευρισκόμενο κοινό! Ήτανε μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση για μας αυτή με τους Domine και θα την θυμόμαστε για καιρό! Δεν είναι λίγο άλλωστε να μπαίνει το λογότυπο σου δίπλα απο αυτό των Domine!!!


Μιλήστε μας για το 2ο ΕP σας Winds of War! Ποιά ήταν η ανταπόκριση του χώρου (μέσων και fans)!

Το Winds of War πιστεύω πως ήτανε κομβικό σημείο για την μπάντα και για την περαιτέρω διάδοση του ονόματος. Με το 2ο EP έγιναν ξεκάθαρες οι προθέσεις μας και δείξανε τις δυνατότητες των WISHDOOM. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο βήμα μπροστά απ όλες τις απόψεις, αφού η προσέγγιση μας είναι πολύ πιο “professional” και πιο συνειδητοποιημένη σε αυτή την κυκλοφορία. Εδώ θα έλεγα ότι βρίσκουμε πλέον την ταυτότητα μας παραμένοντας στον ίδιο επικό ήχο όπως στο Up The Hammers βελτιώνοντας όμως τα πολλά λόγω άγνοιας λάθη που είχαν γίνει με την πρώτη μας δουλειά. Την εξαιρετική παραγωγή υπογράφει ο Κυριάκος Βασδόκας των CROSSWIND και το εξώφυλλο ο μοναδικός Dimitar Nikolov! Η ανταπόκριση απο τον γραπτό/ηλεκτρονικό τύπο και απο τους fans ήταν άμεση, μαζική και απίστευτα ζεστή και ενθαρρυντική! Το τελικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές κριτικές, μας δώσανε ένα συμβόλαιο με την METAL ON METAL RECORDS για την κυκλοφορία του πρώτου full-length album μας, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο με τον τίτλο «Helepolis»!


Στις 26 Φεβρουαρίου 2010 εμφανιστήκατε στη Θεσσαλονίκη με τους Πολωνούς Crystal Viper. Πώς ήταν γενικά η βραδιά; Ποιά η ανταπόκριση από τους θεατές; Τι προσδοκίες είχατε γενικότερα από την εμφάνιση αυτή και κατά πόσον αυτές ικανοποιήθηκαν;

Κάθε live για μας είναι μοναδικό! Στο συγκεκριμένο live πήρε το «βάπτισμα του πυρός» το νέο μέλος των WISHDOOM στα τύμπανα, ο Δημήτρης Ράπτης! Ήτανε γενικά μια ευχάριστη βραδιά, με τους Πολωνούς να κάνουν μια πολύ ωραία εμφάνιση! Αξίζει επίσης να αναφερθώ και στο άλλο support, τους Burden Of Legacy, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, φαίνεται να το «έχουν» πολύ το πράμα! Ως αρνητικό της βραδιάς θα σημείωνα τη χαμηλή προσέλευση κόσμου.

Μόλις υπογράψατε συμφωνία με την Metal on Metal Records, η οποία θα κάνει και την παραγωγή του 1ου ολοκληρωμένου πια album σας, το οποίο ήδη δουλεύετε. Εδώ να πούμε και τα συγχαρητήριά μας! Πείτε μας δυο λόγια για τη συμφωνία, την προετοιμασία του νέου album αλλά και για τις νέες προοπτικές.

Τον Οκτώβρη, λοιπόν, του 2010 η ιταλική Metal On Metal Records θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο μας με τίτλο «Helepolis»! Γενικά είχαμε συζητήσεις και διαπραγματευόμασταν για το album μας και με μερικές ακόμη εταιρίες, η Metal On Metal όμως πιστεύουμε πως ήταν η καταλληλότερη επιλογή για την μπάντα στη δεδομένη χρονική στιγμή. Μες το Μάρτιο ξεκινάμε τις πρώτες ηχογραφήσεις με παραγωγό και πάλι τον Κυριάκο Βασδόκα (CROSSWIND), ενώ το καλλιτεχνικό μέρος του δίσκου έχει ανατεθεί και πάλι στον Dimitar Nikolov!

Υπάρχει άλλη προγραμματισμένη εμφάνισή σας για το άμεσο μέλλον ή κάποιες διαπραγματεύσεις;

Αυτή την περίοδο δίνουμε βάση κυρίως στις ηχογραφήσεις και γενικά θέματα που αφορούν το album. Κάποιες προτάσεις για live δυστυχώς απορρίφθηκαν λόγω φόρτου εργασίας ή λόγω ημερομηνιών που δεν βόλευαν. Παρ'όλα αυτά έχει ανακοινωθεί πλέον και επίσημα η εμφάνιση μας στο UP THE HAMMERS FEST VI στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2011!


Πώς βλέπουν οι Wishdoom την ελληνική metal σκηνή; Ποιό είναι το κλίμα γενικότερα, οι συνθήκες, η προβολή και η υποστήριξη; Υπάρχει μια θέση στον ήλιο για μία μπάντα που κινείται εντός συνόρων αποκλειστικά ή πρέπει οπωσδήποτε να καταφύγει στο εξωτερικό για υποστήριξη - εφόσον βέβαια πληρεί τις προϋποθέσεις - προκειμένου να επιβιώσει?

Τον τελευταίο καιρό προσωπικά παρατηρώ έντονη κινητικότητα στην ελληνική underground metal σκηνή, με αρκετές κυκλοφορίες απο παλιές και νέες μπάντες. Οι CROSSWIND ετοιμάζονται να παίξουν το καλοκαίρι στο MAGIC CIRCLE FESTIVAL των MANOWAR και θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο, οι CRYSTAL TEARS, DRAGON’S LAIR, HEATHENDOM επίσης θα κυκλοφορήσουν νέο δίσκο, οι ARRYAN PATH, STORRMBRINGER, DARK NIGHTMARE, UNTIL RAIN έκαναν πολύ καλές κυκλοφορίες μες τη χρονιά. Όλα αυτά δείχνουν οτι υπάρχει δραστηριότητα στο χώρο! Απο κει και πέρα η καταξίωση έρχεται μέσα απο σκληρή δουλειά και επιμονή και αν πραγματικά αξίζεις πιστεύω οτι μπορείς να επιβιώσεις είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό. Βέβαια, δύσκολα γίνεται κανείς σαν τον GUS G. ή σαν τους ROTTING CHRIST, αλλά μπορείς να δημιουργήσεις ένα αρκετά καλό status γύρω απο το όνομά σου!

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στους λάτρεις των Wishdoom ή/και κάτι επιπρόσθετο για τους αναγνώστες μας;

Κλείνοντας να ευχαριστήσω πολύ το METAL HOLOCAUST RADIO/WEBZINE για το ενδιαφέρον του και την προώθηση και να ευχηθώ ότι καλύτερο για το μέλλον!

Σας ευχαριστούμε θερμά που για όλες αυτές τις πληροφορίες προς τους αναγνώστες του Metal Holocaust Radio/Webzine! Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ότι αφορά την κυκλοφορία του Winds of War αλλά και γενικότερα πορεία σας στο μέλλον και... βέβαια, “κλείνουμε” από τώρα μία θέση για το UP THE HAMMERS FESTIVAL VI, προκειμένου να σας απολαύσουμε δίπλα σε άλλα μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς metal σκηνής!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

manilla βλεπω,manowar βλεπω,γαματο εξωφυλλο βλεπω θα τους τσεκαρω οπωσδηποτε

Next previous home