13/3/10

Arryan Path-Terra Incognita (Pitch Black Records)


Πάνε 6 χρόνια κοντά από την κυκλοφορία του τεράστιου δίσκου που λέγεται Road to Macedonia. Τα τελευταία δε χρόνια, άλλες πολύ αξιόλογες μπάντες με τα μέλη των Arryan Path εμφανίστηκαν (Diptheria, Prodigal Earth) και ειδικά μετά την περσινή πολύ καλή δουλειά των τελευταίων (Zenith II Zero) πολλοί πιστεύαμε πως οι Arryan Path αποτελούσαν παρελθόν.

Ευτυχώς διαψευστήκαμε. Και οι Κύπριοι επέστρεψαν με ένα album ισάξιο, αν όχι καλύτερο, του πρώτου τους. Λιγότερο epic, αλλά πολύ πιο ώριμη δουλειά. 50 λεπτά λυρικού επικού power metal, με ύμνους όπως τα Cassiopeia, Molon Lave και Minas Tirith(για να ξεχωρίσω μερικά αγαπημένα) . Έντονα είναι και τα ανατολίτικα στοιχεία σε μερικά κομμάτια, που ίσως θα προτιμούσα να ήταν πιο περιορισμένα. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα της μπάντας είναι τα φωνητικά του Νικόλα Λεπτού, που είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει ποτέ από την εγχώρια σκηνή. Άνετα μπορεί να συγκριθεί με διάφορους μεγάλους τραγουδιστές του είδους.

Όσοι ενδιαφέρεστε για καλό ευρωπαϊκό epic/power κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και ακούστε αυτό το album. Και μην ασχολείστε καν με φιλολογίες περί του ονόματος της μπάντας, άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να τους συνδέει με όσα λένε μερικοί, το αντίθετο μάλιστα.

Review by MPHM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home