11/3/10

Συνέντευξη με τους Death Metallers Cerebrum απο την Αθήνα μόνο στο Metal Holocaust!


Έχοντας ενα πολύ καλό debut Αlbum,επικοινωνήσαμε με τους Αθηναίους Cerebrum, για να μας δώσουν μια μικρή συνέντευση και να μας μιλήσουν για το παρόν αλλά και το μέλλον τις μπάντας...


Ιnterview by Kostas "Megadeth"


Καλησπέρα παιδία και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε. Θα θέλαμε ένα μικρό βιογραφικό του συγκροτήματος για τους ακροατές/αναγνώστες του Metal Holocaust radio/Webzine.

Καλησπέρα σε ολους! Ευχαριστούμε πολύ για τα λόγια σας, χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε το cd.
Λοιπόν, το συγκρότημα δημιουργήθηκε κάπου το 2004 από τον Δημητρη και το Μιχαλη. Αργοτερα την ιδια χρονια μπηκα και εγω στην μπαντα από τον πρωτο μας drummer τότε, που ηταν κοινος γνωστός. Το 2005 κυκλοφορήσαμε το 1ο μας demo, το οποίο δέχτηκε πολύ καλές κριτικές. Επιλέχθηκε και ως demo του μηνα από το Metal Hammer. Το 2007, και αφου τελικα ειχαμε βρει drummer ικανο να παιξει τα κομματια, ηχογραφησαμε το album μας στη Σλοβενια. Στις αρχες του 2009 υπογραψαμε με την τσεχικη Lacerated Enemy records και τον Αυγουστο της ιδιας χρονιας το album κυκλοφορησε επισημα.


Το album σας είναι εξαιρετικό. Μπορείτε να μας δώσετε μερικές πληροφορίες για το που και πως ηχογραφήθηκε?

Ευχαριστουμε και παλι! Τον Απριλιο του 2007 ταξιδεψαμε στο Bled της Σλοβενιας και ηχογραφησαμε κιθαρες, μπασο και φωνητικα. Οι ηχογραφησεις κρατησαν 14 μερες για 11 κομματια. Ο λογος που επιλεξαμε τα συγκεκριμενα studios ηταν διοτι ειχαν πολύ καλο εξοπλισμο και ηταν και η φθηνότερη επιλογη μας.Ουσιαστικα η ολη δουλεια εγινε από εμας, ο ηχοληπτης εκει ουσιαστικα πατουσε το rec και το stop, χεχε...Τα τυμπανα τα ηχογραφησε ο Γιωργος στα studio του στην Κορινθο. Αφου γυρισαμε, καναμε εδώ στην Αθηνα τη μιξη και το master στα GrindHouse studios μαζι με τον Γιωργο Μποκο που είναι καλος φιλος. Και εδώ, ο Δημητρης με το Μιχαλη(που είναι και ηχοληπτες), δουλεψαν μαζι με το Γιωργο και ειμαστε πολύ περηφανοι για το αποτελεσμα!


Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για κάθε κομμάτι του δίσκου?


Αν και δεν είναι concept ακριβως, ο ολος δισκος εχει κοινο πυρηνα οσον αφορα τη θεματολογια των κομματιων. Γενικα, θα μπορουσαμε να πουμε ότι αναφερεται στον τροπο και την ποιοτητα ζωης που κανουμε, τον σεβασμο και την εκτιμηση προς τη ζωη,τη φυση,τον πλανητη μας… την ανθρωπινη συμπεριφορα και επικοινωνια, χαμενες αξιες και ηθη, την παγκοσμια παρακμη,το χρημα και τη διαφθορα που κυριαρχει…Μιλαει για τον σκλαβωμενο-σαπιο δυτικο μας πολιτισμο, την πλυση εγκεφαλου των media και του lifestyle, αλλα και την μελλοντικη αλλαγη..
Ο ανθρωπος πρεπει να ξυπνησει καποια στιγμη και αυτό αργα η γρηγορα θα γινει..
Διοτι από την άλλη πλευρα υπαρχουν πραγματα που ξεχασαμε..μυστικα που απαγορευσαμε η ονομασαμε ‘παρανομα’ στους εαυτους μας..τεχνικες που αποκοψαμε από το παρελθον και την ιστορια μας..
Ενος αλλου τροπου αντιληψης των πραγματων, πιο αγνου, πιο απλοικου, πιο αληθινου και ψυχικου..
Αρμονια, Ενεργεια, Νοημα, Ονειρα, Πραγματικοτητα, Χωρος και Χρονος..Επιγνωση, Ασυνειδητο, Ενστικτα, Διαλογισμος, Συμπαντικη Αγαπη, Επιφυση..
Αξιες και Ικανοτητες που αφησε πισω και ξεχασε ο ανθρωπος, επιλεγοντας τον καταναλωτισμο και τις ‘ζωες των αλλων’ να ελεγχουν αυτόν και την ζωη του..
Η μονη εξαιρεση είναι το κομματι Intolerable Ado, που είναι αυτοτελης ιστορια και αναφερεται σε μια περιπτωση ψυχικης διαταραχης.


Υπάρχουν σχέδια για live για Ελλάδα η Εξωτερικό?

Αυτή τη στιγμη η εταιρια μας κανονιζει μια περιοδεια στην Ευρωπη. Εάν προλαβει θα την κανει τωρα τον Απριλιο, αλλιως από Σεπτεμβρη.Επισης υπαρχουν και καποια σχεδια για καποια καλοκαιρινα festival.Τωρα για Ελλαδα δεν ξερω πραγματικα, χαχα..Εδω λειτουργουν περιεργα τα πραγματα


Τι μουσική ακούτε και ποια είναι τα αγαπημένα σας συγκροτήματα?

Ότι εχει να κανει με old school death και τεχνικο thrash metal από ‘85 μεχρι ’93 κυριως..Συγκεκριμενα παλια η πειραματικα black επισης..Μετα παμε σε αλλα πραγματα, από prog-psychedelic rock 70’s, punk rock n roll, folk-blues, jazz-fusion, ambient ..αλλα και ηλεκτρονικη μουσικη..Οτιδηποτε καλο και ποιοτικο βασικα, τα παντα..
Καποιες μπαντες/καλλιτεχνες με μια πρωτη σκεψη: Entombed, Atheist, Autopsy, Ulver, Swans, MC5, Johnny Cash, Gentle Giant, Ved Buens Ende, Neil Young, Boards Of Canada, Gorguts, Shpongle, Bolt Thrower, Dead Boys, Darkthrone, Nocturnus, Tangerine Dream, Arcturus, Godflesh, Gong, Roky Erickson, Turbonegro, Unkle, Coroner, Devil Doll, FSOL, King Diamond, Watchtower, Mekong Delta, Frank Zappa


Πια είναι η γνώμη σας για την Ελληνική Σκηνή?


Τελευταια εχει εξελιχθει πολύ η σκηνη, με πολλες μπαντες να το παιρνουν σοβαρα, να ασχολουνται μονοι τους και να καταφερνουν φανταστικα αποτελεσματα! Ωστοσο η ολη νοοτροπια στη χωρα μας, τα media και φυσικα όλα αυτά τα κονε και οι γνωριμιες, μονο πισω μας κρατανε και πραγματικα καταστρεφουν τα λιγα αυτά που εχουν χτιστει.. Εχει σαπισει τοσο η φαση που πραγματικα δεν είναι ουτε να ασχολεισαι ουτε να χαλιεσαι βεβαια..Ειμαι τις αποψης ότι ο καθενας περνει αυτό που του αξιζει, όπως επισης και ότι οποιος δεν κανει τεχνη κανει κριτικη. Από κει και περα, ο χρονος θα δειξει για όλα.Μπαντες που μου αρεσουν είναι οι Inveracity, Slavebreed, End, Homo Iratus, Sickening Horror, Mass Infection, Human Rejection, Dead Congregation,VacantField, Terrordrome και φυσικα οι θεοι 3 Dipita(Ετσι ρε, βεντουζα!).


Ποσο βοηθανε τα media μας αυτές τις μπαντες? Ποσο τις προωθουν παραεξω? Οι ελληνικες εταιριες τι κανουν?

Ελαχιστα εως καθολου..Και από τις παραπανω μπαντες, ότι εχουν καταφερει τα παιδια, το εχουν κανει μονοι τους! Από την άλλη, είναι και στο χερι (και φυσικα στο αυτι!) του καθενος να κρινει τι είναι καλο και τι όχι..Κριμα παντως, θα μπορουσαν να είναι τοσο καλυτερα τα πραγματα..


Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον?

Το μονο που περιμενουμε αυτή τη στιγμη είναι να βγουμε σε περιοδεια και να παιξουμε..Αυτο θελουμε, να κανουμε οσα περισσοτερα live μπορουμε προωθοντας τη μουσικη μας οσο πιο πολύ γινεται.Από κει και περα, η μουσικη για το 2ο album είναι σχεδον ετοιμη, συντομα θα παρω τα κομματια και θα ξεκινησω να σχεδιαζω τις φωνητικες γραμμες και να γραφω τους στιχους. Επισης, να δουμε ποτε θα είναι και ο Γιωργος διαθεσιμος για να γραψει και τα τυμπανα..
Πιστευουμε να εχει κυκλοφορησει μεχρι τις αρχες του επομενου χρονου.


Ποιος γράφει μουσική και στίχους και πως πιστεύετε ότι μπορεί να γραφτεί ένα καλό τραγούδι?

Εξι κομματια εχει γραψει ο Μιχαλης, δυο ο Δημητρης και τα αλλα τρια Μιχαλης και Δημητρης μαζι. Τους στιχους τους γραφω εγω.Γενικα, η ολη εμπνευση και ιδεες μας ερχονται αυθορμητα.. Δεν υπαρχει καποια συγεκριμενη διαδικασια η τροπος σκεψης όταν συνθετουμε ένα κομματι.
Επιρρεαζομαστε καθημερινα από τη ζωη και από τα πραγματα που συμβαινουν γυρω μας, μεσα μας και από πανω μας..και ολα αυτά βγαινουν τελικα μεσα από νοτες και τις εικονες της μουσικης μας.Νομιζω παντως ότι κατά βαθος, γραφουμε τελικα ακριβως τη μουσικη που μας αρεσει (η θα μας αρεσε) να ακουμε!


Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι αξίζει κάποιος να ασχοληθεί με τους Cerebrum?


Διοτι είναι κατι το διαφορετικο.Πιστευουμε ότι γραφουμε ιδαιτερη και αυθεντικη μουσικη .
Από κει και περα είναι και θεμα γουστου του καθενος. Σε καποιους δεν αρεσουν τα ψυχεδελικα ιπταμενα τσιρκα..Εμεις παντως ειμαστε πολύ περηφανοι για το album που δημιουργησαμε, βγηκε όπως ακριβως το φανταζομασταν, και παρολο που δεν δινουμε και πολύ βαση στις κριτικες, μονο και μονο τα σχολια του Mike Browning και του Alan Tecchio όταν ακουσαν το cd μας, μας ολοκληρωνουν στο επακρο..δεν χρειαζομαστε κατι παραπανω.Που να ακουσετε και το 2ο album.


Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη παιδιά.Θέλετε να πείτε κάτι στους ακροατές/αναγνώστες του Metal Holocaust Radio/Webzine?Ο επίλογος δικός σας...


Εμεις ευχαριστουμε για το ενδιαφερον και την υποστηριξη σας! Χαιρετισματα σε ολους τους αναγνωστες και ακροατες σας. Παιδια ακουστε καλα το cd..εαν θελετε και συγκεντρωθειτε, μπορει να σας παει και αλλου. Καλο ταξιδι σε οσους λοιπον, ελπιζω να βρεθουμε σε καποιο live μας και να συζητησουμε από κοντα καποια στιγμη με ολους, βιβα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home